valpen som smygväxer

Nu var det länge sen jag skrev, alltså Linda.

Jag tror Brave växer i smyg, alltså i etapper på nätterna. För vissa dagar tycker jag att han växt otroligt mycket sedan dagen före och ibland ingenting. Mina kompisar i Sundsvall förvånas över utvecklingen och jag står bara och tittar på honom och funderar hur han såg ut när vi hämtade honom. För visst är han stor. 11,5 kg i fredags och visst är hans tassar enormt mycket större, och bena mycket längre.
Efter ungefär en och en halv vecka hos oss fick vi slänga den lilla lådan Brave sov i för han fick inte plats längre.
Vi köpte oss en bur som han kunde sitta i för att öva att vara själv några minuter och av praktiska skäl, typ vid torking av golv.
När den var ny kunde han ligga tvärs över på bredden, det går inte längre. Väl investerade pengar... nej inte riktigt.
För övrigt känns det som att han har bott hos oss jätte länge. Jag har glömt bort att det egentligen inte är så länge alls.. 

Sundsvalls studenterna prisar hans söthet och jag grymtar i förbifarten att ni ska se han på kvällarna, då är han ett monster. Men han är en trevlig hund, och lyder faktiskt väldigt bra. Han sitter när jag säger att han ska göra det, typ i hissen (en trappa upp, men det är duktigt för att vara valp). Han lägger sig och sover när lampan släcks och han lyssnar (ibland) när man säger åt honom.

I söndags var vi ut i skogen för att öva spår. Jag hade gått och gömt mej bland några snår, och då insåg jag att ibland tar några minuter väldigt lång tid. Jag hann kolla trätopparna, och mossan miljoner gånger kändes det som men tillslut hittade han mej och både han och jag var lättade och glada. Jag gick därifrån lite mer som skogsmulle med mossa i håret innan jag kom dit, och Brave var ett spår rikare.

Saker han har svårt för är att lyssna när det kommer annat folk, typ som går förbi. Då är det mycket mer intressant att kolla in dom, eller leka med dom. Fortfarande sätter han sig ner och surar när man är ute och går. Inte lika mycket, men ibland.

Jag trivs som handen i handsken med våran Brave.  Det bästa jag vet är när vi ligger på golvet och kollar på teve tillsammans. Han kommer bli en bra tv/ mys hund =PUt i skogen

Igår så hade jag och brave en återhämtnings dag, vi var ganska trötta båda två. Linda har haft besök av sin gamla jobbarkompis och dom var på konsär eller jobb som dom kallar det =) igåt kväll. Jag och Brave var hemma och hade film kväll.

Idag så ska vi ut i skogen, tänkte lägga ett spår men det blåser nått alldelses fruktansvärt här, men får se hur det är i skogen. Möjligt att det är lite lugnare där.

Han fick en bandyboll av Lindas Pappa när vi var där och hälsade på i veckan och den jagar han runt i lägenheten som en liten tok. Tänkte lägga den som slut på spåret. det kommer en uppdatering ikäll så får vi se hur det går om det blir nått spår.

brorsan på besök

Idag så kom Pappa och brorsan till bollnäs på blixtvisit. Pappa skulle på möte med kunder så jag och brorsan tog det andra brödraparet (Brave och Borka alias bråka=)) och drog till skogs. Vi åkte upp till bolleberget och gick en slinga i skogen. Det var kul att se hundarn när dom först såg varandra, de såg ut att tänka "vad i hela gör du här". Sen så gick dom fram och ställde sig nos mot nos och slickade på varandra. Väl i skogen så vara det ett väldigt väsen men jag tror dom hade roligt. De drog varandra i svansen och bråttades som bara bröder kan. Men mot slutet av promenaden så lugnade dom ner sig och gick på upptäcktsfärd tillsammans, lite kaxigare när dom var två =)

Efter promenaden så låg dom tillsamans bak i hundburen när vi åke tillbaka till jobbet, de såg ganska trötta ut båda två. Jag gav dom varsit tuggben som Borka genast började tugga på men brave gav inte sitt stor uppmärksamhet. Efter en stund så reste sig Brave och gick till brorsan, tog hans ben och la det bredvid sitt oandvända och såg nöjd ut. Trodde Borka skulle försvara sitt ben men han såg mest olycklig ut

resten av dagen har varit riktigt lugn, Brave har somnat så fort det har varit lite lugnt omkring han. Ibland skulle man ha två så att dom kunde trötta ut varand det fungerade ju tydligen alldeles utmärkt =)

I skrivandets stund så har vi precis kommit hem till Sundsvall, Brave ligger vid mina fötter och sover. Ska nog snart följa hans exempel. Han har funnit sig riktigt bra tillrätta i bilen och blir inte längre åksjuk. det var bara första gången som han kräktes när han fick åka därbak i sin bur. 


Brave och Borka delar bur tillsamans


Efter att ha sovit mellan Arbrå och Sundsvall så var han ganska busig när han kom hem.
Matte tycker att han har lite dålig andedräckt

 

Brave spanar in sin favorit leksak


Från oss alla, till er alla, en riktigt glad Påsk!

// Erik

spår och kontakt övningar

Idag så har vi varit och hälsat på hos Lindas pappa. Jag tror han blev kär, även om brave var väldigt förtjust i gardinerna som hängde ända ner till golvet.

Jag åkte ut till skogen och gick för första gången ett spår med brave idag. Det var ett kort spår, kanske si sådär 40 -50m med hans favoritleksak på slutet. Det gick väldigt bra. Jag lät spåret ligga 30 min och sen så gick jag till starten med han. Jag hade han i koppel och han lekte med några pinnar och verkade allmänt ointresserad av att spåra. Så jag stod där vid starten och funderade på vad jag skuller göra. Jag tog av han kopplet för att se vad han skulle göra då, då började han gå runt och använda näsan lite mer men det var fortfarande en massa pinnar som var intressanta men efter att jag stått där ett par minuter så helt plötsligt bar det iväg inått skogen. Han spårade upp leksaken i ett nafs, det var fruktansvärt kul att se att han har det så naturligt. Men han har ju både pappa och mamma att brås på. Efter att vi hade lekt med leksaken så ville han fortsätta spåret som gick en bit till uppåt skogen där jag hade gått tillbaks ut på vägen. Men jag bestämmde att det gått så bra så jag avbröt där och tog han i koppel och gick till bilen.

Jag tror att han märkte att jag blev hemskt glad när det funkade så bra för han blev också väldigt uppspelt. Ska åka ut och prova igen imorgon.

Jag har också tränat några inkallnings och kontaktövningar, som sagt så kommer han som ett spjut när man kallar på honom men han har varit lite dålig på att ta nära kontakt. Så idag när jag hade ropat på han och satt på huk med ryggen mot han så tog jag en hundgodis i min mun så att han fick ta den därifrån. Efter två försök så funkade det mycket bättre och han tog även bra kontakt på det tredje utan godis. Men jag tror det är nått som jag får fortsätta träna på för han är ganska självständig viket kan vara både bra och mindre bra beroende på vad det är man vill göra.

Nej imorgon är det en ny arbetsdag så det är bäs att få lite sömn.

Sov gott
// Erik

Nu tar jag Paus!

Nu funderar ni va =) man kan ju inte ta paus från att vara hundägare =).

Nej då, men nu är jag tillbaka i verkligheten från min hundledighet. Jag har lämnat allt vad hundböcker heter hemma. Känns som att huvudet går runt, runt, runt av alla sånna. Så denna veckan så ska jag bara umgås med brave och köra lite övningar som pappa har tipsat om. 

Han är en ganska självständig krabat så när man gör inkallnings övningar så komer han som ett skott men när han är innom en halv meter så tycker han att det räcker ganska bra så han tar ingen "jätte" kontakt. Mest sniffar och kollar in omgivningen. 

På läs listan så står just nu Din hund. Jag tycker den är jättebra, lätt läst och förklarande bilder. sen så har dom ett synsätt på hund dressyr/uppfotran som jag till stor del köper. Jag har inte läst hela än så kan inte säga att jag köper allt =)

 När jag är färdig med den så har jag en gedigen lista som jag kan börja på. Din hund fortsätter, Inkallning "så mycket mer", en bok av Barbro, ööö, hmm, ja hon från hundskolan i solefteå (pappas idol =) ), kontakt kontraktet som vi fått av Ingrid mm. Linda laddade upp med några böcker innan brave kom som sen har utökats ytterligare.

Men det som jag tycker är svårt är att veta vilka erfarenheter och meriter författarna till dessa böcker har. Kan vem som helst skriva en hundbok? Det är lätt gjort att man tar det man läser för en absolut sanning, men nån absolut sanning tror jag inte det finns när det handlar om varelser som kan känna och tänka. (Fåt lära mig av pappa att det finns vissa människor som reser ragg om man skulle säga att hundar/djur är intelligenta, därför skrev jag "tänka". Hur som helst så tycker jag hundar/djur är mer eller mindre intelligenta precis som vi människor.)

Idag så har iaf Brave fått se ett mobilt krossverk för första gången. Tror inte att han reflekterade nämnvärt över det. Han knapt reagerade när vi startade lastbilen. Han är en riktigt cool hund.


Nu kanske det här inlägget var lite ostrukturetat och felstavat men som sagt så har jag inte Linda här som kan kolla meningsuppbyggnad och stavning. Så håll till godo =)

// Erik


Fart och fläkt!Ja, vi har varit dåliga på att uppdatera nu, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Helgen har varit fart och fläkt.
Min syster med familj har varit på besök, och det gick som sagt över förväntan.
Idag måndag så sitter jag i lägenheten och det r helt knäpp tyst, förutom teven. Om jag stänger av den kanske jag hör vad jag tänker=P

Erik tog med sig Brave och drog på jobb i morse, så  jag hoppas att jag fattar i morgon bitti att jag inte behöver rusa upp i full utstyrsel för att rasta hunden. Utan jag kan ligga kvar en liten stund till..
Som ni ser på bilden så var barnen väldigt roliga att leka med. Problemet var att han inte visste alla gånger åt vilket håll han skulle springa =)

Erik uppdaterar i morgon från jobbet.

Natti Natti

//Linda

Små barn som livat upp

Solen skiner och det blåser lite i "Norrlands huvudstad" som Sundsvall själv vill kalla sig för.
Vi har haft besök av min syster med hennes familj. De har två barn, en flicka som är sex och en pojke som är tre.
Innan de kom funderade vi lite på hur Brave skulle reagera i och med att hans största hobby är att äta på händer.
Eller vi brukar likna honom vid ett kardborrband, hans mun "fastnar" i allt!
Men Brave skötte sig utomordentligt. Vi båda var riktigt stolta över honom, att det fanns något inom honom som sa nej, fast det inte alltid verkar så. De lekte och tjoade runt, och Brave var överlycklig.

Egentligen skulle man vara som barn med deras leklust. Inlärningen borde vara mycket lättare då, speciellt inkallningen.
Jaja, men nu har familjen åkt och vi är kvar.
Erik är ute på Alnön med Brave, och jag är tvungen att vara hemma och plugga. Jag är inte ett dugg bitter!

Det kommer bilduppdatering senare idag.
//Linda

Lärorikt.

En vecka och en dag har gått och jag måste säga att det känns som att Brave alltid har funnits här, samtidigt som den här veckan har gått så fort.
Jag har försökt fått så mycket tid som möjligt tillsammans med honom, men det är skola och plugg som måste skötas också. För mig har den här veckan varit viktig, för på månag åker han med Erik  på jobboch jag är kvar.
Har jag då gett tillräckligt med intryck för att han ska vara glad att se mig när han kommer tillbaka?
Kommer han se mig som vilken person som helst han möter, eller är jag fortfarande jag?
Jag menar att han så lätt tog sig an våran bostad och oss, medans hans syskon sakta men säkert försvann ur hans intresse. Det oroar mig.
Men, jag får försöka kompensera detta så gott jag kan när han kommer hem.

Vi fick boken idag Ingrid! den verkar bra. När jag kollade posten i morse och hittade paketet rev jag upp det och försökte sluka så mycket jag kunde ur boken innan jag skulle iväg och träna.
Men som sagt, man ska ta allt man läser och blanda det med sitt sunda förnuft så får man en bra hund. Det tror jag, en glad amatör.

Jag är uppväxt med jakthundar, och allt jag har lärt mig av Brave ska jag överföra till min pappa och hans drever Dippo. Jag tror Dippo skulle bli jätte glad att få lära sig mer än bara leta hare och rådjur. Sen får jag verka lite duktig med=)

//Linda

1 vecka, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder

Det har varit en annorlund vecka, 4-6 promenader om dagen. Möjligen inte så långa men man har änså varit ute och rört sig mer än vad vi brukar. Jag har lärt mig sjukt mycket och det är verkligen intressant att se hur en lite valp anpassar sig till sin nya miljö, utvecklingen går hemskt fort. Han har ätit lite dåligt även om det börjar ordna till sig nu. Men var får dom kraft att växa, ta in alla intryck och nya människor ifrån?

Idag så har det varit väldigt dåligt väder, jag skulle ut och gå med brave när han vaknade kl 7 och jag hade nog inte vaknat riktigt när jag klev ut genom dörren och möttes av en vägg med iskallt regn. Vi gick iaf vår morgon promenad på 2,5 km och såg båda ut som tvättsvampar när vi kom tillbaka.

Linda har varit i skolan på föreläsning idag så jag och Brave tog det lugnt på förmiddagen och sen gick vi till vår lilla glänta där vi busade i löven och tränade inkallningar. Vi har varit där ganska många dagar den här veckan nu, så han börjar känna sig ganska trygg. Det har gett en hel del bra tillfällen där man kan springa iväg och gömma sig och då kommer han som ett skott.

Jag och Linda har suttit och funderat på när de där små öronen ska resa sig, och har slagit vad.
Linda tror någon gång nästa vecka, medans jag tror innan söndag.
Vad tror ni?!

Vi skulle gärna vilja ha tips på vad ni vill läsa om. Är det något som vi borde skriva mer om i vår blogg?
Kommentera gärna!

Linda skriver i morgon. Nu säger jag go natt=)


Ändrade planer

Vi ändrade planeringen och struntade i Alnön. Vi kände att det var för mycke vatten och för mycket klippor så vi valde i stället ta Norraberget i Sundsvall. SÅ nu har Brave kollat in både södra och norra berget:)
Här kommer lite bildernorraberget norraberget norraberget
norraberget  norraberget
 norraberget norraberget 
norraberget
Efter vi kommit hem hittade Brave sin sovplats, och där somnade han genast.
gjorde några försök att leka med sin leksak, men somnade alldeles bredvid den.


Att ta kontroll över kissandet.

Idag ska vi  ut till Alnön och spikarna här i Sundsvall. Det är ett väldigt fint ställe, speciellt på hösten.
Det ligger alldeles ute vid vattnet.  Överallt ser man små små stugor och båtar som guppar (husen guppar inte, hoppas jag=P) Det blir nog fint.

Vi har kommit på en ny taktik också angående rumsrenheten. Brave sover hela nätterna fram till klockan sju på morgonen då han börjar gny. Men vi har ställt klockan utifall vi inte skulle höra hans desperata gnylanden och kissa inne.
I morse ringde klockan och Brave sov fortfarande. Förvånad som vi var gick vi upp i allafall, men inte som vanligt.
Brave brukar kissa direkt när han kliver upp och ut genom sovrumsdörren och aldrig inne i sovrummet, men denna gång hade vi planerat våra kläder på sängen för att ta på oss dom lika snabbt som brandmän. Därefter bar Erik upp honom och ut genom dörren medans jag assisterade med jacka och skor samt koppel. Vi vann den duellen och slapp torka kiss det första vi gjorde på morgonen!
Hädanefter ska vi ställa klockan på lite olika tider för att Brave inte ska vara inställd på sju hela tiden. Det kan ju komma en dag då man vill sova lite längre.

Återkommer med lite info och bilder från Alnön.

En härlig årstid

Idag har det varit en ganska lugn dag, Linda var ute och gick med han imorse. Vi har en slinga som vi går med han varje morgon. Man får vara riktigt snabb ut om det inte ska bli på golvet. Men vi får iaf sova hela nätterna. Efter promenaden så låg han bredvid soffan och tog det lugnt en stund medans jag och linda tittade på nyhetsmorgon.

Han har fått ett tuggben som han tycker sjukt mycket om men det luktar verkligen pyton. Det har verkligen hjälpt mot allt tuggande i möblerna.

När han började piggna till så gick vi bort till våran lilla grässplätt där han får gå lös, han apporterar små pinnar och vi har trännat lite inkallning. Sen så tror jag han tycker det är en härlig årstid med alla löv, jagar dom som en liten tok.

Linda har varit i skolan och pluggat med sin c-uppsats så när hon kom hem så gjorde vi oss en sväng på stan, det var ganska mycket människor så han tyckte det var lite läskigt men efter en stund så gick det riktigt bra.

en sak som är lite konstig är att precis när vi kommer ut från huset så sätter han sig ofta ner och vill inte gå en meter. Han har inte blivit skrämd där eller något sånt. Kan det bero på att han känner sig "hemma" där och försöker vara lite kaxig? vet inte riktigt vad detta kan bero på men det brukar lösa sig efter en stund.

Filmen

Det är jätte fint väder så vi ska åka ut till skogen och göra en brasa så fort killen vaknar, han ligger nedanför soffan och sover jus nu. Vi har varit ute och gått på morgonen och förmiddagen. Han börjar få tillbaka matlusten och det syns att han blir mycket piggare när han äter ordentligt. Skriver mer ikväll.

Här kommer filmen där brave leker med leksaken =)  hoppas att det fungerar nu =)

Förvirring.

Hade tänkt lägga in en film idag som Erik hade filmat på Brave, men jag är inget tekniskt vidunder så jag fattade inte hur man gjorde.
Nån som kan hjälpa mej?

Jag har varit i skolan idag på förmiddan och Erik och Brave har varit ute på promenader och bus. Vi har satt upp en leksak i ett snöre på dörren för att lindra Braves bus lite, och våra egna händer.
Händerna ser snart ut som nåldynor. Har läst i en bok att valpar biter i händerna för att visa kontakt och kan bli förvirrad av att man säger åt dom, men att man ska ändå säga till dom. Jag tror att jag är mer förvirrad än hunden.. Har provat med att låta Brave leka med en leksak när man klappar honom, men så fort handen kommer mot honom så är leksaken ett minne blott.

Under promenaderna så springer vi och övar inkallning. Personer som vi möter tror att vi är knäpp som springer runt och ropar och gömmer oss. Men det fungerar väldigt bra. Något annat som fungerar väldigt bra är Braves sittning. Han sitter alltid och väntar när man tar fram kopplet. När man stannar sätter han sig osv, Jag vet inte om det beror på lydnad eller är bara i valpstadiet:P
Han sover hela nätterna nu i princip och vi behöver inte gå ut på nätterna, utan springa ut direkt när vi vaknar. Om vi är snabba nog hinner vi innan han kissar. Han är så duktig så!

Nu är det läggdags i stugan. Brave vaknar väll vid sju i morgonbitti som vanligt och då ska jag försöka få mej lite mer intressant.

Och tack Ingrid för kommentaren om mina bilder=)

Börjar bli hemtam =)

Idag har det varit en bra dag, jag fick sovmorgon =) Linda klev upp vid sju och gick på promenad med killen som började vakna till då. Han vaknade en gång kl 2 och var lite orlolig och jag fick för mig att klockan var mycker mer än så, sncka om att jag var glad att få lägga huvudet på kudden igen. 

När vi klivit upp och ätit frukost så tog vi bilen och drog iväg till södraberget så att brave skulle få ströva fritt en stund. Han är lite osäker när vi är ute men det är väll inte så konstigt och kanske lite bra. Som pappa sa, en 8 veckors valp ska inte vara hur kaxig som helst =)

Det märks att han börjar komma mer och mer till rätta för varje dag som går ikväll så har han vissat sidor som vi inte sett förut. Sprang runt i lägenheten som att lucifer var efter han. Men sen så lugnade han ner sig när damsugaren kom fram, sprang som ett skott till matte när den började föra oväsen. Han tycker fortfarande att den är lite obehaglig men det går bra så länge den inte låter. Han sprang som ett skott till matte när den började föra oväsen. 

När vi kom hem från skogen så tog Linda med sig Brave in i duschen och det gick förvånadsvärt lugnt till väga, verkar vara en kille som njuter av livet.

Nått mer som har hänt den här dagen är att höger öra börjar resa sig men så fort det skumpar för mycket eller han börjar bli trött så åker den ner igen =) men det ska bli spännande att se hur lång tid det tar nu. Har dock inte hunnit med att fånga det på kort ännu.

Sen så kommer det ut lite blandade bilder som linda ska lägga ut här aldeles snart.   
  

Han blev lite trött efter allt poserande:P
Alla bilder tillhör Erik och Linda.

Mötet

Igår kissade Brave inne fyra gånger, en av gångerna var det på en av mattorna jag ännu inte tagit bort. Spelade väll ingen större roll, men nu har vi ett mål att slå.
Så idag slog vi det rekordet!
Han har kissat inne endast en gång, och det var bara för att jag inte var snabb nog. Jag hade kopplet i handen och skulle ta på mej skorna och då kom det, men han kämpar på bra. Han gnyr lite och strosar runt extra mycket och då förstår man att det är dags.

I natt klockan fyra vaknade jag av att han stod och gnydde så då var det dags att gå ut. Minns knappt hur vi tog oss ut, men det gjorde vi i allafall. Han kissade direkt när kommit på gräsmattan. Bra Brave! :)
Sedan sov vi en stund till tio i sju, och då var det dags igen. Mat, och sen en längre promenad i hopp om att trötta ut honom. På promenaden gick vi förbi ett hunddagis, och där stod det en stor och ståtlig schäfer som skällde åt oss. Brave mopsade upp sig och skällde tillbaka.Avståndstuff den lille krabaten. Men han tycker det är lite läskigt att gå på nya ställen. Då går han gärna bak i benen på en, eller så går han åttor runt mej och Erik.
Men, han står upp för sitt kennelnamn, Enduro- hundar med motor. Han blev absolut inte trött av den långa promenaden utan nu var det dags för bus! Så Erik somnade om och jag var vaken med honom.

Erik valde sedan att köra till södra berget med honom när regnet upphört för att spatsera i skogen. Själv somnade jag som en stock på soffan efter de lämnat lägenheten. Meningen var väll att jag skulle plugga, men krafterna tog slut där.

Sen har det varit full fart, och han blir modigare och modigare.

//linda

Han är här!


Det har varit en något avslagen dag. Igår så var Jag och Linda ner till Eskilstuna för att hämta Brave. Klocka var närmare halv fyra på morgonen innan vi kom fram till Sundsvall. Men vi hade i allafall bra bilföre, plusgrader hela vägen. Brave var en liten ängel påvägen hem, han grät en lite stund efter att vi lämnat Eskilstuna men efter det så fann han sig och la sig i mitt knä för att sova.

När vi kom hem så hade han fullt upp med att kolla runt i lägenheten och han har inte sovit riktigt bra i natt. Det fanns ingen ro i hans kropp utan han var uppe och kollade. Det är väll förstårligt. jag hade gjort samma sak om någon kommit och flyttat mej från min mamma och syskon.
Linda röck in och klappade och myste för att få honom lugn. Själv kunde hon inte sova så länge hon visste att han tassade runt. Har ni sett Volvo reklamen? den lilla pojken som somnar i matstolen. så såg Brave ut inatt. Det ena ögat var stängt medans det andra kämpade att vara öppet, tills det inte fungerade.

Klockan sju så tog jag över och var jag uppe och tänkte ge han mat men det var han inte alls intresserad av, för mycket att nosa på antar jag och kanske lite seperations ångest. Han har varit lite gnällig från och till idag.

Dagen har alltså varit en ganska stillsam dag även om jag tror lill killen fått intryck så det räcker för en vecka. Tåg, bilar, en massa människor och ny familj.

Men ikväll så verkar det som att han funnit sig till rätt ganska bra. Han har sprungit runt som en orkan i lägenheten =) Sen så har jag kommit på att dom där små tänderna är ganska vassa.

Jag tror han har hittat sin kamera pose. Den oskyldiga lilla valpen, kör ha när kameran kommer fram. Jag kan berätta att allt man ser på bild är inte sant:P

Lugnet före stormen

Det är 0 dagar kvar tills vi hämtar Brave.

Vi har nu kommit till dagen D då det händer, så ikväll får han åka med oss hem.
Jag har varit uppe sedan halv sex i morse och Erik likaså kan jag tänka mig, därför måste jag ska försöka sova lite på vägen till Eskilstuna för att kunna köra hem ikväll.
Det kommer bli den oändliga resan har jag en käsla av, men när vi väl är hemma så kommer det bli så bra:)

Jag har inte mycket att säga idag så detta får bli sista inlägget.. Lugnet före stormen:P


Två dagar kvar

Nu börjar saneringen av vår lya.
Mattorna ska bort, korten som är i valphöjd måste bort.. pärmarna som står i hyllan längs ner måste flyttas.
Helst skulle man sätta bitskydd på både stolsben och bordsben, men de kände jag var liite för mycke:P
Fick tips om att bära en tröja som var bitvänlig några dagar innan för att överföra lite lukt på den som valpen sen kunde ha i bädden.
Det hade jag och Erik totalt glömt bort. Får ta nån slit och släp tröja i morgon och springa några varv runt huset för att få upp flåset kanske:P Då borde både min goda och äckliga lukt fastna på tröjan. Båda mina sidor.

Det röda lilla kopplet är borta från bädden nu, och Erik har det med sig på jobbet. Han ville i egen hög person ta med sig det. Vet inte om han tror jag skulle glömma det.
De vore ju som damen som skulle till bilprovingen och tog bussen dit i stället för bilen.

I morgon kommer valpböckern jag beställde. De blir perfekt när jag ska skumpa tåg på torsdag i nästan tre timmar till Gävle.
Där ska Erik hämta upp mej och styra kosan mot  Eskilstuna.  Då blir det högläsning ala Linda med den monotona hälsingedialekten.

Ja, som ni ser är jag i full gång här hemma med att fixa och trixa. Nu fattas det bara en sak. Brave.

Vi har i allafall tur med vädret

Har precis kommit hem efter en långpromenad i det vackra vädret. Äntligen har regnet övergått till sol, och de passade bra då jag var ledig idag.

Jag och min granne tog en promenad runt Sidsjön som ligger bara en blinkning från vår bostad. De är ett fint gångstråk nära skog och tall.
Måste skryta med att det är ca tio minuter att gå in till stan från vår lya och går man åt ett annat håll i en kvart kommer man till natur. Det är bara att välja vad man känner för! Antingen går man hit eller dit :P
Jag tog inte med mej någon kamera, men det gjorde min granne så kolla in hennes blogg får ni se vad fint det är idag!
Saras blogg

Det är tre dagar kvar tills Brave kommer. Tre dagar! och jag börjar fundera på om han redan växt ur lådan vi fixat åt han. Kanske vi var lite orealistiska i vår måttning, men det är ju bara en låda så de är väll bara att leta upp en större i vårt förråd. Har ju en del lådor sedan flytten, för är det något vi lärt oss så är det att spara lådor.

Dagen går i dammningsen tecken, och nu ska de grå råttorna bort från hyllorna och det ska vädras.

Ha en bra dag!!

//Linda

Blogg blogg blogg

Oj, Oj, Oj ... Käns som att nästan alla som köper valp från Ingrid kommer skriva blogg om sig och sina hundar =) Riktigt kul. Sitter hela dagaran och tittar på vad dom andra har för sig. Antar att det är ingrid som har Inspirerat.

Helgen kommer spenderas i flickvännens hemtrakter, Arbrå.

Sitter och spekulerar över livet.
Nån som skrev att han såg ut som en New foundland, nja =) men söt är han ju.

6 dagar kvar


En vecka kvar till valp och ledigt

Nu började det närma sig på riktigt, sjukt vad jag ser fram emot det här =) Om en vecka ska jag, Linda, pappa och mamma till eskilstuna för att hämta två krabater, Brave som ska med oss till Sundsvall och Borka som åker med mamma och pappa till Höje. Det känns typ som när man var liten och det bara var en vecka kvar till julafton, mammas öron ramlade nästan av av allt tjat om tomten och julklappar. Enda skilnaden är att nu fortsätter spänningen efter "julafton" också =)

Det har också löst sig så bra att jag kan vara ledig i 11 dagar efter att valepn kommit. Ska bli jätte kul att kunna lägga all tid på valen den första tiden. Sen så får han följa med mig på jobbet.

Vi ska ha några lugna veckor efter att valpen flyttat in, inte åka runt så mycket så att valpen får en chans att känna sig trygg i sin nya miljö. Sen så blir det nog några helger i värmland så att Brave får träffa brorsan och "farbror" Plexus. Hoppas han kan vara med och fostra dom små lite. Han är riktigt lugn och trygg så man kan ju hoppas att det smittar av sig litegrand =)

Plexus relaxar på balkongen i karlstad.
Lindas ögonsten Plexus

Förra helgen så var jag ute och letade efter Sundsvalls brukshunds klubb. Jag hittade den efter en del letande och det verkade vara ett riktigt trevligt ställe. Fina planer och hund människor av alla de slag. Antar att det kommer bli några timmar där ute framöver.

Efter som att jag inte har några egna bilder på brave (och en blogg blir ju roligare med bilder) så lånar jag en av Ingrid. Hoppas att det är ok.

lite fundersam på dammsugaren
Brave blev lite fundersam över damsugaren som förde ett väldans oväsen,
men jag tycker han är modig ändå =)

Bara 7 dagar kvar


En vecka kvar, och regn

7 dagar kvar!
En vecka kvar tills han kommer till sitt nya hem.

Regnet bara öser ner för andra dagen i Sundsvall. Det har pratats om någon översvämmning inne i stan, jag har försökt att hålla mig inne så gott det går.
Så det är tur att Brave inte kommit hit ännu. Den stackarn hade inte fått en trevlig syn på Sundsvall i det här vädret.
Men jag måste medge att sitta inne och titta ut på regnet, det går bra.
Vi har två väggar som pryds av halva delen fönster vardera. Det blir en hel del fönster det, ska jag säga er. Regnet har många fönster att smattra på, men jag får säga som min pappa säger
- Dä ä bra för pärene dä här!
Och de spelar ingen roll vilken årstid det är, utan det är alltid bra med regn åt potatisen.
Ska tillägga att vi inte har något potatisland hemma hos pappa, så jag vet inte varför han ska bry sig om just den växten:)

Nu ska jag skriva klart min tenta och kanske ta tåget hem mot hälsingland för att se hur det är hemmavid.
Kanske det är finare väder där?
Leva i bil

Dom senaste två dagarna så känns det som att jag left i en bil. Fick på måndag morgon se att den nästan helt nya hydraulpumpen läckte olja så det var inte mycket annat att göra än att slänga sig i bilen igår kväll och köra ner pumpen till Filipstad för reperation. Totalt har det vell blivit sisådär 12 timmar bakom ratten på 24h, förstår inte hur man kan bli så trött bara av att köra bil? Man sitter ju liksom bara på sin bekväma bakdel! Tur att det var plannerat stillestånd just denna veckan.

Allt bil åkande hade iaf det possitiva med sig att jag åkte hem till mamma och pappa, den senare följde även med tur retur till filipstad. Vi fick många timmars hundprat tillsammans =) Det är ganska kul, jag är liksom uppväxt med hundar. Pappa och Mamma tränade och tävlade som tokar från innan jag var påtänkt tills att jag kanske var 12 år. Så jag har fått min beskärda del av tält och husvagns boende under ungdomsåren. Men grejen är den att även om man varit med en hel del så har man liksom ingen konkret uppfattning om hur man gör för att träna in alla dessa tävlingsmoment. klockan drog en bra bit över midnatt medans jag och pappa satt å diskuterade olika metoder för att träna in uppletande, framåtsändande, socialkompetens m.m. Det är hur kul som helst för pappa verkar tycka att det är lika kul att dela med sig av sina erfarenheter som jag tycker att det är att lyssna. Fantastiskt med ett ny gammalt intresse, kan man säga så ? 

Kommer ihåg när jag var med pappa till Karlskoga, eller om det var Hellefors? hmm, spelar inte så stor roll vart det var. Men till saken, pappa skulle tävla och han skulle ut på ett tidigt spår. Vi bodde i tält, jag var kanske mellan 6 och 8 år. Morgon trött som jag var så ville ju inte jag gå upp för att stå i skogen å frysa när man kunde ligga och gotta sig i en varm sovsäck. Så innan pappa gick sa han att det bor en snäll tant och farbror två husvagnar bort dit du kan gå och få frukost när du vaknar. Sagt och gjort, när jag vaknade så traskade jag dit och dom var ju faktiskt snäll ;-)
 Det är ett av dom starkaste minnen jag har från den tiden. Alla som åkte runt och tävlade var som en stor familj, en sanslös gemenskap. Undrar om det är så nuförtiden?

Men nu är det nog dags för sängen snart. Har varit vaken sedan 0500 så nu känns ögonlocken lite tunga. 

Nedräkningen fortsätter, bara 8 dagar kvar =)  

RSS 2.0