tryckfelsnisse var framme

inlägget chill out/ in skulle egentligen publiceras på min egen blogg och inte här, tydligen försvann det inte när jag tröck på ta bort knappen.. ha överseende.

Brave, är inget annat än ren.Brave grattar sin bror för sin första film =D och han hälsar att han vill vara med i uppföljaren!
Tyvär så var det ju fel färg på den där Bolt, men dom är lika söta!
Ni har väll inte missat den tecknade filmen Bolt som kommer ut i februari eller vad det är? <--- smygreklam.

Brave och jag har tagit det väldigt lugnt idag. Han har varit jätte trött hela dan och jag vet inte riktigt varför, men jag har också varit väldigt trött idag så de har passat mej väldigt bra faktiskt.
Jag tror det kan ha att göra med att vi hade besök till långt in på natten igår av två klasskompisar som var här och pratade och det tyckte Brave var väldigt roligt.
I morgon kommer Erik hem, det ska bli kul att se när Brave upptäcker honom:) Det kommer bli stortjutande här i hallen tror jag!
Under dom här dagarna har det kommit fram ett antal personer och frågat vad Brave är för blandras. En dam frågade om det var en blandning med björnhund, en annan frågade om det var... nu minns jag inte vad det var för ras hon undrade om men den började på H i alla fall.
En annan dam frågade om det var en renrasig schäfer, men sen ändrade hon sig eftersom han var svart med en vit prick på bröstet. Och då kunde det ju inte vara en schäfer enligt henne för svarta schäfrar var ju så ovanliga här uppe i norr!
 Ja, många bud har det varit men det finns bara ett svar.. han är ren om man bortser från tassarna som är kladdiga av all skit han sprungit i.

P.S Ingrid, jag fick in en liten bild också för en gång skull! :P hihi. D.S

Braves möte med bumlingen

Dagen började som vanligt med Brave i ansiktet, gläfsande vid åtta på morgonen. Jag fick helt enkelt stoppa mitt dåliga morgonhumör vid sänbordet och kliva upp.
Upp och ut kom vi och promenaden gick väldigt bra. När vi började närma oss lägenheten möter vi en stor, och då menar jag väldigt stor kille, med en sån där svart "bombarjacka. Vid sin sida hade han två fina rottweilerhundar.
Om jag hade mött honom en mörk kväll hade jag vänt och lagt benen på ryggen, nu skulle jag bara tänka på Brave och vårt promenerande.
Brave strosade mot dem vid min sida, fint och duktigt. Precis när vi var vid mannens sida gläfste Brave till en gång, bara för att säga hej ungefär.
Den stora mannen spricker upp i ett leende och säger med en förvrängd barnröst - Nämen!
Och därmed försvann min attityd till stora "coola" bumlingar till killar. Kanske det inte är så hårt där innanför den där jackan., det bor ett barn i oss alla sägs det.

Annars har Brave och jag lekt lite kurragömma idag, Jag har gömt en boll och Brave har letat. Skitkul tycker han, mindre kul när han hoppar av iver rakt i vattenskålen tycker jag.

Ja, men nu så är det sovdags igen för oss två. Vi får se vad vi stöter på i morgon.

Den där Brave.

Efter en lång tids frånvaro är vi som sagt tillbaka. Tack för alla fina kommetarer för bilderna! Det uppskattas väldigt mycket :)
Den här veckan kommer jag, Linda, att uppdatera för Brave är hemma med matte i veckan.
Det här är första gången vi är själva så långt tid, eftersom jag annars har väldigt mycket skoltid så har Erik haft med sig busen på jobb.
Nu pluggar jag distanskurser och har en hel del tid hemma så passar det bra.
Brave fungerar även som väckarklocka. Han hjälper mig att komma upp på morgonen, det är han duktig på.
Han lägger hakan på sänkanten vid ansiktet och så små gläfsar han tills man vaknar och klappar om honom. Det är hans sätt att säga att nu är det dags att kliva upp!

I morse vaknade han halv åtta eftersom jag la mej ganska tidigt och läste. Han somnade vid sidan av sängen och var tydligen väldigt utvilad i morse när vi var ute och gick. Jag undrar hur myket energi som det verkligen produceras i en valp? Det måste vara tillräckligt för att kunna använda för att producera lite billig el om man kom på en uppfinning som gjorde att det fungerade.
Ja, nog med märkliga tankar och funderingar. Tidigare skrev jag om att Brave skällde när vi mötte andra hundar, det gör han inte längre. Han är mycket enklare att vara ute med nuförtiden. Han spatserar och tittar sig omkring, när han inte får upp något spår på något intressant. Han är som vilken hund som helst.
Jag och Brave har i uppdrag att lära oss att gå lite bättre tillsammans i koppel. (Alltså Brave är kopplad och jag håller i. Inte jag med koppel på. Kan misstolkas!)
Jag som gröngöling har mer problem med detta än vad Brave har. Det går bra vissa dagar och ibland inte alls. Men det går framåt! :P

Erik och Brave har en jättefin kontakt med varandra när de är ute och tränar. Det set verkligen lovande ut för paret :) Det är inte så konstigt eftersom de varit i varandras sällskap 24h om dygnet i tre månaders tid heller. Jag tror från en amatörs synvinkel att det kommer gå bra för dom på tävlingar! Jag kommer vara materialarepå tävlingar och har koll på matskål och koppel samtidigt som jag håller tummarna:) Finemang!

Det bästa Brave vet är att springa runt med sin trasa. Den luktar unk, men är tydligen väldigt rolig att bära och "döda".
Den där trasan är mitt föredetta träningslinne. När han är trött ligger han på den och när han vill leka tar han den och lägger den i knät på personen i fråga som han vill ska leka med honom.
Sen sover Brave med öppna ögon. Ibland kan han se apatisk ut där han ligger och stirrar tills den vita hinnan lägger sig över halva ögat och man förstår att han sover. Han är kelig också, ibland. Om man klappar honom på bröstet lutar han ner huvudet och myser det bästa han kan, sen lägger han sig på rygg och vill att man ska klappa magen.
Det är våran Brave det, Inte så liten längre men ack så naggande go!

JA det var länge sen =) men här kommer iaf några bilder

Det var länge sen som bloggen blev uppdaterad och det finns en milijon orsaker till detta, eller man kanske ska kalla det undanflykter =)

Igår var Ingrid här på en bit mat, det var jätte trevligt.
 
Idag har vi iaf varit till brukshundsklubben och tränat. Men det är ju så förbannat mycket snö här så varken spår eller uppletande är direkt någon barnlek att genomföra. Brave får kanske sattsa på att bli fjällräddnings hund om det ska fortsätta så här =)

Det blir en hel bok om jag ska berätta om allt som hänt sen sist, men det kommer några bilder både gamla och nya lite längre ner på sidan.

Jag har ett litet dilemma, vilken brukshundsklubb ska jag gå med i? Visst vi bor i Sundsvall nu men risken är stor att vi kommer hamna i Umeå till hösten. Funderar på om jag ska gå med i samma klubbe där Pappa och Borka är med tills jag vet vart vi kommer slå oss till ro. Men jag får fundera vidare så kommer jag säkert fram till nått vad det lider.
Detta foto är bara några minuter gamalt


Lika så det här .... har han växt sen sist?


Nu får man börja köpa riktiga ben om dom ska räcka mer än 5 min =)


En gång var jag söt =)?


Brave på egen upptäcktsförd i snönDet gäller å hålla i, han börjar bli stark den rackaren.


3 dm nysnö är inget probelm om man är en enduro hund =)


Brorsorna Brave och Borka sover och leker i Intervaller, här har mat och sovklockan ringt!


Lite Yoda från "Star Wars" eller vad tycker ni ?


Morgon humöret är inte det bästa =)


Matte har också fullt upp =)


Lika som bär ?


plogat ? Ingen sport!

Ja det var allt för den här gången, nu får vi väll se när det blir uppdaterat nästa gång =)

RSS 2.0