Koppla hunden

Brave stannade hemma med matte i veckan. Kanon säger jag!
Men jag ska börja med ettt litet klagomål..

I området där vi bor, så är ju majoriteten studenter (såklart eftersom vi bor i studentbostäder). Flera av dessa är hundägare, på gott och ont. Det som är trevligt är ju att se alla hundar, det som är mindre trevligt är dessa ägare som har hunden lös utan någon som helst lydnad på sitt djur.
Det har hänt minst tre gånger nu under kort tid att jag, eller Erik kommit in på området med Brave och mött en desperat ägare springandes efter sin lösa hund. hunden lyssnar inte på sin matte utan lever sitt eget liv..
Brave blir ju såklart jätteglad över att se en annan hund, men jag tycker inte att man ska ha hundar lösa om man inte har kontroll över den.
Första gången det hände trodde jag att ägaren hade tappat kopplet, och att hunden hade smitit men så var tydigen inte fallet. Det som händer är att den lösa hunden springer emot oss, efter kommer en skuttande ägare i panik och försöker på alla vis få uppmärksamhet. När detta inte fungerar försöker hon fånga den utan framgång, och detta fortsätter tills jag och Brave tagit oss förbi.

I helgen har Brave fått gå på stan och kolla in lite folk. Erik åkte dan efter till brukshundklubben och gjorde enligt honom själv den bästa träningen hittills. Han var supernöjd!
Dan efter var det brukshundklubben igen, och jag och Brave gjorde några kontaktövningar.  Brave gjorde även mej lycklig, så helgen blev lyckad!
Så idag har en stolt matte spatserat i Sundsvall med sin duktiga vovve. Vi kom förbi hundgården utan problem, och vi hjälpte en dam att visa vägen till stan.
Så nu ligger jag i soffan och Brave ligger på golvet med nyklippta klor och glor (nej han sover).
Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åhh så roligt att ni är nöjda och att allt går bra. Jag hoppas att ni har möjlighet att komma på nästa valpträff och att ni stannar för lite samkväm och övernattning på Strängnäs BK.

2009-03-03 @ 15:08:52
URL: http://www.kennelenduro.se
Postat av: Eva

Ja, visst är det jobbigt med lösspringande hundar, som ägarna inte har ordning på! Vi har några här också, som bara släpps ut och tar vida svängar, och ibland dyker upp i våran trädgård.

2009-03-04 @ 07:35:07
URL: http://www.kohagslyckanskennel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0