förberedelser

9 dagar kvar.
Det som gjort inför är nu:
  • Inhandlat det viktigaste som koppel, bädd, "klokapare" och leksak
  • Skickat efter lite böcker om allt från allmänlydnad till rapport (mest för min egen del, och för att stilla behovet av läsning samt ge en förståelse för den lille jycken)
  • Försökt att dra ur Mats vad han har för hemligt guldrecept han ruvar på inför sin hundankomst.
  • Och intalat mig själv att det kommer faktiskt ligga en hund i den där lådan snart
Förutom hundsnack så är det skola som gäller för min del. Jag lever just nu i en tentaperiod som gör mig frustrerad. Därför är det bra att vila tankarna på annat ibland. 

Är det någon som har ett bra boktips till mig som gärna slukar information om hundar? Helst något matyttigt att bita i:)

//Linda


Birk Borkason

Pappa berättade att han tänkt döpa valpen till Birk när han ringde mig. Jag som tänkte skoja till det sa att då får vell jag döpa Ettan till Borka så blir det Ronja Rövardotter tema. Tydligen var det namnet bättre så tillslut blev det iaf Borka (turbo) Olsson =) Kul att man kan komma med en bra ideé någon gång ibland. Men jag tycker fortfarande att Brave är det absolut bästa namnet. När jag tänker efter så tror jag att familjen olsson döper sina djur efter Astrid Lindgrens figurer. Dom har ju redan en häst som heter Lukas. En ganska bra tanke tycker jag då det där med namn på djur inte direkt är det lättaste. Det ska ligga rätt i munnen, enligt mig så ska det helst inte vara något vanligt människo namn. Vet inte riktigt varför det skulle vara fel men det ger på nått sätt fel kännsla.

Jag var in och läste gårdagens komentarer och måste helt enket reflektera på Ingrids komentar om kennelfärger =) som äkta Värmlänning och Färjestad suporter. AIK färger ? Svart och gult är ok, men man säger ju inte att det är AIK´s färger. Nått sånt vill man ju inte förknippas med. Jag är mycket medveten om att jag kanske får ovänner genom att sätta dessa åsikter i print. Vissa har ju lika fannatiska ideér om hockey som jag, men ni är välkommna att tycka till om saken =)  Bättre vore ju att skriva att det var FBK färger då de också spelar i Svart och gult nu för tiden. 

 Det är en efterlängtad krabat som bor där nere i Eskilstuna och väntar på att få flytta upp till Sundsvall. Förstår att Ingrid har det fullt upp nu när de bara blir livligare och livligare för var dag som går. Men kan inte hjälpa att tror att hon kommer tycka att det blir hemskt tomt när dom flyttar ur huset. Tänk va tyst det ska vara i huset när hon vaknar veckan efter att valparna flyttat ut. Du gör ett underbart arbete Ingrid, känns som att du skapar jätte bra förutsättningar att bygga vidare på.
Har precis berättat för min arbetskamrat Thomas att man kan skriva blogg för att uttrycka sina åsikter och funderingar om saker och ting. Så nu går han här och häckar bakom min axel. Rädd att jag ska skriva nått dräpande om hans moraliska åsikter som blir förevigt sparat i cyber-rymden. Men du kan vara lugn Thomas, än så länge så har du Uppfört dig bra. Men passa dig, jag har friheten att tänka och tycka vad jag vill så man vet ju aldrig vad som kan få för mig =P  

Nedräkningen fortsätter 10 dagar kvar

fler läsare än jag trott

Erik ringde till mig i morse och berättade att det faktiskt har varit inne ca 40 stycken på bloggen redan!
Han var minst sagt överlycklig!.Och det är kul att det finns ett intresse att fortsätta läsa om den modiga lilla hunden och hans upptåg. Eller om det var nyhetens behag som gjorde att så många varit inne. Vi ska i allafall försöka hålla läsarkretsen uppe så gott vi kan med nya uppdateringar:)

Hundtankar har funnits i våra huvuden ett långt tag, tills vi tillslut slog till och valde en valp. Det har funnits stunder då jag har lidit av hundabstinens och detta har svärfars hund Plexus fått lida en hel del utav . Det har blivit borstning av päls, promenader och en hel del kramar. Promenaderna gillar han, men det här med borstningen ser han nog mer som en grej för att luga mig. Kanske han tänker att han blivit lite för gammal för att hålla på med dylikt, Men han  sitter snällt och väntar tills jag är klar.  Kramarna besvaras ibland av ett läte, ibland inte.Det är en riktig gentleman det där ska ni veta.

Men nu är det inte långt tills Brave kommer innanför dörrarna och stillar mitt begär. Just nu är jag inne i fas "upplösningstillstånd" . Jag traskar runt och väntar som ett litet barn före julafton, eller som en äggsjuk höna. Man kan likna det för vad man vill, men valpsjuk är jag i allafall.
Kanske jag ska gå och lyfta lite på det där halsbandet igen som ligger i bädden..
Ja, men fortsätt att läsa bloggen även i framtiden så ska jag gå och fundera lite till.

//Linda

Då var det bestämt!

Nu var det bestämmt! Lilla Ettan flyttar från Eskilstuna till det fjärran Sundsvall eller nu heter han ju Brave. Måste försöka vänja sig vid det. Man har ju läst om Ettan i snart 2 1/2 månad nu så det har liksom fastnat. Men detta är iaf bloggen om Brave den modiag lilla hunden och hans vänner. Det är 12 dagar kvar tills att vi åker E4 söderut för att hämta den lilla krabaten, hoppas att bilresan hem går bra. 

Sen så fick man den goda nyheten att det flyttar in ytterliggare en enduro valp hos olssons & co. Pappa ringde idag och frågade vad jag skulle tycka om att han också skaffade sig en lite valp, kan man tycka nå annat än att det är jätte roligt ?  Det ska bli, ursäkta språket "skit kul" att få ett intresse som vi kan dela. Har inte hört farsan prata med sån glädje om hundar på bra länge, roligt med återfall. Det enda problemet är ju att det kommer krävas en hel del jobb för att hålla den gamle räven på armlängds avstånd =).



Borka (turbo) flyttar den 9 oktober till de djupa skogarna i värmland.
Borka (turbo) flyttar den 9 okt till de djupa skogarna i Värmland.


Linda och jag har varit till arken och införskaffat koppel och halsband mm idag. Det ska visst vara rött till svart schäffer, det där med det estetiska lämnar jag till henne. Skulle tro att hon har lite mer kläm på det där än jag.

Vidare så kommer den här bloggen att uppdateras av två perssoner, jag själv (Erik) och min älskade sambo Linda. Om ni funderar på vem som skrivit texterna och det inte står utförligt så får ni nog helt enkelt gissa. Vilket inte borde vara allt för svårt, skillnaden på en utbildad journalist och vanlig knegare borde vara ganska markant. Nu har jag gett henne prestations ångest så mitt dagsverke är fullbordat =)

Nu fortsätter nedräkningen

RSS 2.0