en dag på brukshundklubben

Nu var det länge sen vi skrev igen.. Men det har inte hänt värst mycket.
Förra veckan var erik iväg till Göteborg och gjorde sista polistestet. I sitt bagage hade han med sig sin pappa och de två busarna, Borka och Brave.

Igår var Erik till brukshundklubben här i Sundsvall, och där var det full rulle. Massor av hundar, och massor av folk.
Perfekt för Brave! En rolig sak som hände var att Erik mötte en liten schäfervalp. Han satte sig ner och lät den lilla hunden komma fam och nosa. när Erik skulle klappa honom ryggade han lite tillbaka och såg sådär liten ut.
Det visade sig att den lilla valpen var sex månader,alltså en månad mindre än Brave.  Erik trodde att han kanske var höst tre månader. Det satte perspektiv på hur våran "lilla" hund är. Han är stor, inte rädd för något annat än dammsugaren. eller han är väll inte rädd för den, mest sur på den:)

En man kom fram till Erik på klubben och utbrast – Är det Bosco som är pappa till den där?
Det visade sig att mannen hade mött Bosco några gånger och tyckte att det var en väldigt bra hund. Men de har vi ju redan koll på:)


Koppla hunden

Brave stannade hemma med matte i veckan. Kanon säger jag!
Men jag ska börja med ettt litet klagomål..

I området där vi bor, så är ju majoriteten studenter (såklart eftersom vi bor i studentbostäder). Flera av dessa är hundägare, på gott och ont. Det som är trevligt är ju att se alla hundar, det som är mindre trevligt är dessa ägare som har hunden lös utan någon som helst lydnad på sitt djur.
Det har hänt minst tre gånger nu under kort tid att jag, eller Erik kommit in på området med Brave och mött en desperat ägare springandes efter sin lösa hund. hunden lyssnar inte på sin matte utan lever sitt eget liv..
Brave blir ju såklart jätteglad över att se en annan hund, men jag tycker inte att man ska ha hundar lösa om man inte har kontroll över den.
Första gången det hände trodde jag att ägaren hade tappat kopplet, och att hunden hade smitit men så var tydigen inte fallet. Det som händer är att den lösa hunden springer emot oss, efter kommer en skuttande ägare i panik och försöker på alla vis få uppmärksamhet. När detta inte fungerar försöker hon fånga den utan framgång, och detta fortsätter tills jag och Brave tagit oss förbi.

I helgen har Brave fått gå på stan och kolla in lite folk. Erik åkte dan efter till brukshundklubben och gjorde enligt honom själv den bästa träningen hittills. Han var supernöjd!
Dan efter var det brukshundklubben igen, och jag och Brave gjorde några kontaktövningar.  Brave gjorde även mej lycklig, så helgen blev lyckad!
Så idag har en stolt matte spatserat i Sundsvall med sin duktiga vovve. Vi kom förbi hundgården utan problem, och vi hjälpte en dam att visa vägen till stan.
Så nu ligger jag i soffan och Brave ligger på golvet med nyklippta klor och glor (nej han sover).




RSS 2.0