Se åpp för dårarna

Se åpp för dårarna! FIlm som går på fyran just nu ... jävla skit film! Just nu så räcker det att jag hör ordet polis så blir jag sjukt irriterad. Inte för att det har med nån enskild polis eller att jag fått bötter att göra. Missade för fjärde gången intagningen till polishögskolan. Jag kan säga att det bli inte lättare att ta för varje gång heller! Allt går emot mig just nu så livet är lite tufft, får inte ens jobb på MC Donalds. Jaja livet ska vara surt ibland. Men till höste så blir det iaf plugg även om det inte blir polis. Jag har sökt in till Jägmästarprogramet i Umeå, skaffar man sig inte en utbilding i dagens samhälle så är man istort sett körd! Det är tur jag har min underbara och förstående flickvänn och hund de lyssnar alltid och gör allt lite lättare =)

Nu när jag fått ur mig lite så kanske man ska berätta lite om vad som händer i mitt och min hunds liv just nu. Vi har varit tillbaka i Sundsvall i drygt en vecka och brave har fått tagit det ganska lugnt, skogspromenader och två träningspass är vad vi har hunnit med. Det är en väldig skillnad på braves "pigghet" nu nä vi ä hemma och hos familjen i värmland. I värmland går mycket energi åt till att springa fritt och fatta en massa egna beslut. Här hemma ä det avkoppling när vi är i lägenheten, istället så märker jag hur han laddar när han hoppar in i bilen full av förväntn på aktivitet =)

Gyllenstens kurs var föresten väldigt intressant och det är spännande att få vara med och ta del av hur nån med sånna efarenheter och meriter av hunderiet lägger upp sin hundträning. Han bygger hela sin grundträning på lek samspel och aktivitet mellan hund och förare. Den sagolikt fina relationen kallar han det, med den kan man träna hunden att göra vad man vill. Det låter lite poetiskt eller filosofiskt om ni så föredrar men när man även får se vad han menar i praktiken så är det väldigt ändamålsenlig och målinriktad träning. En annan sak som var väldigt trevlig med kursen vara att jag pappa och niklas fick gå den tillsammans. Nicklas är en klubbkamrat i munkfors.

(ja det är helt otroligt nu är filmen slut och dom där två tjejerna kom in på utbildningen, man skulle vara född som tjej!)

Vi har tränat på samma sätt som han undervisar utan att ha ett namn på det och det som har varit mest givande ä att jag nu har en klarare bild av hur jag kan ta leken vidare till att lära in de olika momenten.

Den här veckan så blir nog träningen mer intensiv. LInda är nere i ljusdal och jobbar så det är bara Jag och Breveson hemma. Vi ska fortsätta med våra lekövningar och dra upp itensiteten ännu mer.

Ja brave blir ingen polishund men han ska bli brukschampion och det är ju inte så illa pinkat det heller =)


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Du och jag kanske skulle byta kön. Då hade du blivit antagen och jag hade haft jobb...;-)

2009-05-10 @ 15:10:57
URL: http://www.kennelenduro.se
Postat av: Erik

Ja det hade varit grejer det =) Finns ju för och nackdelar med båda könen.

2009-05-10 @ 16:22:00
URL: http://endurosbrave.blogg.se/
Postat av: Helena & Enduros Black Jaja

Det är inte illa pinkat att bli brukschampion !

Tråkigt med polisyrket

Men varför inte satsa på Väktar yrket ?

Och hundförare där

2009-05-11 @ 09:00:30
URL: http://www.hagstromberga.com
Postat av: Erik

Har underat på väktaryrket men det är inte riktigt samma sak som polis, de använder inte hunde på samma sätt som man gör som polis. Men om det går bra framöver så funderar jag på räddningshundsutbildningen men vi får se vart allt tar vägen innan det är klart.

2009-05-11 @ 15:26:40
Postat av: Helena & Enduros Black Jaja

Men Räddningshundförare ger ingen inkomst

där får du betala allt själv det enda du får är en fjutten ersättning när du är godkänd hundförare och vid funktionskontrollen.Det är otroligt roligt och givande men mkt jobb och mkt resor .... Min Bc utb jag till Räddnh

2009-05-11 @ 16:04:20
URL: http://www.hagstromberga.com
Postat av: Helena & Enduros Black Jaja

Att utb till väktare tar inte många dagar plus att det finns massor av jobb där och sen kan du gå vidare till hundförare som ger dig inkomst

2009-05-11 @ 16:07:25
URL: http://www.hagstromberga.com
Postat av: Lina

Brukschampinjon är inte illa pinkat det heller! Det har Elsa också tänkt bli hälsar hon. ;-)Trist med skolan, men jag hoppas du trivs på den andra utbildningen!

2009-05-13 @ 20:39:23
URL: http://midasoenya.wordpress.com
Postat av: Ingrid

Känns roligt (men dyrt för mig) med alla brukschampinjoner som mina ambitiösa Endurohundförare ska ta fram...;-)

2009-05-18 @ 18:15:42
URL: http://www.kennelenduro.se
Postat av: Anna & Daniel

Trist med skolan... Men Daniel låter hälsa att han hade folk i sin klass (vet flera andra också) som sökt 13(!) ggr innan dom kom in.

Jag (som är lite lätt yrkesskadad) undrar i mitt stilla sinne hur dom på polisens rekryteringsenhet tänker... om dom nu gör det.

Men ge inte upp! På´t igen nästa ansökningsomgång!Vilken stor och fin gosse Brave blivit!!// Hälsningar från dalarna

2009-05-19 @ 00:18:49
URL: http://www.hogosta.se
Postat av: Eva

Ja, tänk vad många brukschampions det ska bli från Enduros kennel! Bias ska också bli det.

2009-05-20 @ 07:41:34
URL: http://www.kohagslyckanskennel.se
Postat av: Lina

Här i Alingsås saknar vi uppdateringar om brosans väg mot att bli brukschampinjon. ;-)

2009-06-11 @ 23:30:28
URL: http://midasoenya.wordpress.com
Postat av: Ingrid

En glad midsommar önskar kennelmamman som just blivit upplyft av lite Brave-foton på Lindas blogg...;-)

2009-06-17 @ 23:32:54
URL: http://www.kennelenduro.se
Postat av: Lina

Hoppas du är på bättringsvägen Erik och hoppas vi kan ses under lite roligare omständigheter nästa gång!//Lina med Elsapelsa!

2009-07-29 @ 21:36:29
URL: http://midasoenya.wordpress.com
Postat av: Annika

Hej Erik!

Kul att hitta din blogg - även om inte uppdateringarna verkar dugga tätt?!?!

Trodde att du också bodde i Munkfors, fast du skriver om Sundsvall... Lätt förvirrande, men jag har ju å andra sidan aldrig frågat dej. Jag kommer faktiskt från Sundsvall...!

Hoppas träningen med de svarta godingarna går framåt. Har det blivit några fler starter i appellklass tro?

Ha det gott!

2009-09-14 @ 00:19:44
URL: http://www.ljungsten.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0